Boost je gazon nog vóór het vriest met fijne compost of topdressing!

Vlaco topdressing  Vlaco topdressing voor het vriest

Zoals alle planten heeft ook gras voedsel nodig. Gras wortelt oppervlakkig, de grootste wortelmassa bevindt zich in de bovenste 10 cm van de bodem. Voor een fris en groen gazon komt het er niet op aan het gras in de tuin zo snel mogelijk te laten groeien, wel om het duurzaam en consequent gezond te houden. Een goede, luchtige bodem vol humus en bodemleven is hierin erg belangrijk. 

Compost: traagwerkend en nét daarom zo krachtig

Tuinbodems met veel humus drogen niet snel uit en laten het overtollige water snel in de bodem indringen. Voor je gazon gebruik je best traagwerkende bodemverbeteraars en bij voorkeur organische meststoffen. Het toedienen van de bodemverbeteraar compost zorgt zowel voor het instandhouden van de humuslaag als voor traag vrijkomende voedingsstoffen. 

Boost je gazon nog voor het begint te vriezen voor een heerlijke grasmat in de zomer

Als jaarlijkse onderhoudsdosis wordt compost best in het najaar toegediend, ook in de winter, wanneer de temperaturen nog niet negatief zijn, kan het perfect. Eventueel wordt het gazon eerst nog even geprikt of verlucht. Fijne compost of topdressing, wordt daarna in kleine hoopjes op het gazon gelegd of voorzichtig met de hand uitgestrooid. Met een hark kan je vervolgens de compost over het gazon uitspreiden. Een dun laagje van 0,5 cm is voldoende. Enkele regenbuien later zie je de compost nog amper. Na de winter zal de compost, mee door het bodemleven en de regenwormen, volledig in de grond zijn ingedrongen.

En zo zet je vandaag je eerste stappen naar een heerlijke grasmat in de zomer!

Verkooppunten Vlaco-compost en topdressing

Wist je dat je duurzame Vlaco-compost op de meeste Vlaamse recyclageparken kan aankopen? Vlaco-topdressing is de fijnst afgezeefde compost en wordt onder andere op de recyclageparken van IOK Afvalbeheer en IMOG verkocht. Ontdek hier de verkooppunten van Vlaco-compost. 

Meer weten over compost

Meer info over het gebruik van Vlaco compost, Vlaco topdressing en Vlaco potgrond vind je hier.