Red de restjes tijdens het Kringloopweekend

Op 11 en 12 juni zet Vlaco samen met intercommunales, gemeenten, kringloopkrachten en compostmeesters de restjes van de keuken in de kijker. Maar je hoeft niet tot dan te wachten om de strijdlustige restjes te ontmoeten. 

Haalt de campagne de pers?

Of de activiteiten de pers halen, is altijd een beetje koffiedik kijken. In komkommertijd is die kans al wat groter dan wanneer de pers haar handen vol heeft met berichtgeving van primordiaal belang.

Vlaco koos eieren voor haar geld en zette zelf acties op touw.

Lang grof geruit

In gans Vlaanderen zullen verschillende bakkers vanaf  eind mei 100 000 broden verpakken in broodzakken in het teken van de Red de restjes campagne. Is jouw brood verpakt in zo’n zak? Trek een foto en mail die naar Vlaco! De nieuwsgierige koper zal vast de activiteiten ontdekken op de kringloopweekendwebsite en je hopelijk een bezoekje brengen op je activiteit.

Foodtruck komt naar je toe

Drie grote evenementen krijgen bezoek van de Red de restjes caravan. De Vlaco-lesgevers zullen de evenementbezoekers hapklare informatie over voedselverlies en lekkere proevertjes aanbieden.

Zondag 5 juni staat hij op Amuse in Hasselt, zaterdag 11 juni op de vaderdagmarkt in Sint-Lievens-Houtem en zondag 12 juni op de alternatieve markt in Heverlee.

Activiteitenkalender

Surf ook eens naar kringloopweekend.be en klik onderaan op de activiteitenkalender. Het loont de moeite om ook andere activiteiten een bezoekje te brengen. De eerste activiteiten starten al met de Dag van het Park en ook tijdens de optentuindagen van Landelijke Gilden eind juni, zijn enkele kringloopkrachten van de partij.

Zoek hier een activiteit

Kringloopwedstrijd

De koks Klara Libert, Frank Fol en Ilse D’Hooghe zijn er klaar voor! Ze verwachten in het najaar 35 winnaars die deelnamen aan de wedstrijd op de activiteiten en zullen samen met hen heel wat lekkers bereiden tijdens de workshops.

Stuur de wedstrijdformulieren in de envelop die in de inspiratiebox zat, vóór 4juli 2016 naar Vlaco vzw - wedstrijd - Stationsstraat 110 - 2800 Mechelen.

 

Meer informatie: Barbara Hoekstra, Elfriede Anthonissen  

www.kringloopweekend.be