Restjesrecept: bosvruchtencrumble

Restjesrecept bosvruchtencrumble
Foto Heikki Verdurme

 

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 200 g boter in stukjes
  • 500 g rode vruchten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Boter een ovenschaal in en leg er het kleinfruit in.
  • Strooi eventueel wat suiker over het fruit.
  • Meng de bloem en suiker in een kom.
  • Kneed de boter erdoor tot een kruimelige massa.
  • Bedek het fruit met de kruimelige massa.
  • Bak alles ongeveer 45 minuten in een oven van 180°C.

Tips en variatie

  • Serveer lauw met een bolletje ijs.
  • Je kan het kleinfruit ook vervangen door overrijpe appeltjes.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.