Restjesrecept: chocolade-aardappelcake

Restjesrecept chocolade-aardappelcake
Foto Heikki Verdurme

HE WAAR IS DE CHOCOLADE? OP, OP, ALLES IS OP! Dat zit in een opkikkertje, speciaal voor jou.

Wist je dat een overschot gekookte aardappelen een deel van de bloem in cake kan vervangen? Dat gecombineerd met een restje chocolade, is gewoon top!

 

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 270 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 g aardappelpuree
  • 270 g bloem
  • 1,5 dl melk
  • 1 kopje gehakte gemengde noten
  • 1 koffielepel vanillearoma
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 25 g cacaopoeder
  • 100 g chocoladerestjes in stukjes

Bereiding

  • Verwarm de oven op 150°C
  • Mix de boter en de suiker en voeg de eieren toe.
  • Meng de puree en vanille onder het eimengsel.
  • Meng de bloem, bakpoeder en cacao door elkaar en mix onder het beslag.
  • Voeg melk, noten en chocolade toe.
  • Giet het beslag in een bakvorm en zet 40 tot 45 minuten in de oven op 150°C.

Tips en variatie

Je kan de chocolade ook au bain marie smelten en over de cake smeren.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.