Waarom breiden de gft-regels vanaf 2019 uit?

Waarom breiden de gft-regels vanaf 2019 uit?

1. Nieuwe inzichten

De gft-sorteerregels dateren al van de jaren ’90. Doorheen de jaren zijn materialen van samenstelling veranderd. Onderzoek bracht nieuwe inzichten omtrent de verwerking van gft. 

2. Kringloopdenken

Daarnaast is het vandaag meer dan ooit de tijd om voor de volle 100% in te zetten op duurzaamheid. Compost is een recyclageproduct en de voordelen van recycleren zijn overduidelijk en meermaals bewezen. Dit geldt ook voor het gebruik van compost als bodemverbeteraar. 
We moeten met z’n allen meer kringloop-denken. Alles wat gerecycleerd kan worden, hoeft niet verbrand te worden en kan waardevol worden ingezet in de biologische kringloop. Op voorwaarde uiteraard dat het afval zuiver wordt ingezameld en de compost kwaliteitsvol wordt gebruikt. Burgers staan daarmee aan het einde én het begin van de biologische kringloop. 

3. CO2-besparing

CO2-tool

Tenslotte betekent het duurzaam verwerken en het gebruiken van compost een behoorlijke CO2-besparing. Met de handige CO2-tool app van Vlaco ontdek je jouw voetafdrukWINST door het gebruik van compost en digestaat, in een mum van tijd.

Het resultaat is winst voor iederéén!
Iedereen maakt deel uit van het grotere geheel, het milieu. Ook met het juist interpreteren van de gft-regels doe jij goed voor het klimaat en uiteindelijk ook voor jezelf. Think it out!

Voor wie twijfelt over wat wel en niet in de gft-bak mag, is er de gft-sorteerwijzer!