Vlaco-compostactie op recyclageparken in april 2022!

Wist je dat je op de meeste Vlaamse recyclageparken het hele jaar rond duurzame Vlaco-compost kan kopen? Vlaco-compost in het voorjaar is altijd een goed idee voor je gazon, eigen oogst en bloemen! 

Wat is Vlaco-compost?

Vlaco-compost is een duurzame bodemverbeteraar die in zak en/of in bulk wordt aangeboden. Het is een gouden kringloop-product, 100 % natuurlijk en multifunctioneel inzetbaar in ieders tuin. 

Met compost steek je een spons in de grond

Tenslotte heeft compostgebruik ook heel wat in petto om je tuinbodem natuurlijk te wapenen tegen langere droogte- en hitteperiodes in de zomer én plotse, felle regenval. Een compostkuur in het voor- of najaar biedt voor beide situaties soelaas: compost verbetert de waterhuishouding van de bodem, want met compost steek je een spons in de grond. Compost verrijkt de bodem met humus. Deze humus zorgt ervoor dat de bodem meer water kan vasthouden. En dat is positief bij droogte (er is langer water beschikbaar), maar ook wanneer er op korte tijd net heel veel regen valt (een spons kan veel water opslorpen).  

Ga voor méér met Vlaco-compost

Niet alleen je bodem en alles wat daarop groeit beleeft er profijt aan, ook het klimaat viert mee. Door duurzame Vlaco-compost te gebruiken, realiseer je immers een opmerkelijke voetafdrukvermindering. En jij geniet mee van een mooier gazon, prachtige bloemen en planten en een heerlijke eigen oogst! 

Gratis tuinhandschoenen bij aankoop van Vlaco-compost tijdens voorjaarsactie op recyclageparken

Verschillenden recyclageparken in heel Vlaanderen nemen deel aan de compostactie “Ik draag Vlaco-compost op handen” in april. Bij aankoop van Vlaco-compost krijg je op het deelnemende recyclagepark tijdens de actieperiode gratis een paar tuinhandschoenen* cadeau. De actie geldt voor compost in zakken én compost in bulk, afhankelijk van het aanbod op het deelnemende recyclagepark. Check op voorhand in welke vorm Vlaco-compost op het recyclagepark in jouw buurt wordt aangeboden. 

*1 paar tuinhandschoenen per bezoeker, zolang de voorraad strekt. 

 

Deelnemers aan de actie in april 2022:

IDM
IGEAN
IMOG
INTERZA
IVAREM
IVBO
IVVO  
Limburg.net  

Compostactie recyclageparken 2022